Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Auto voldoet niet

Vraag gesteld door Carl Post op 21 december 2017

Ik heb vorig jaar een Renault Grand Scenic gekocht uit 2004
Met extra garantie. In die tijd is de automatische parkeerrem defect geraakt en vervangen. Eind november begaf hij het weer en werd weer vervangen waarbij al gesteggel kwam over de garantie. Toen is gelijk een apk uitgevoerd.
Afgelopen maandag raar geluid,naar eigen garage , blokken achter kuis versleten. Na het vervangen blokkeerde de handrem weer. Nu claimd de verkopende garage dat de rem door mijn garage niet afgemeld is.maar volgens de garage hoeft dat niet met dit model,volgens mij ook niet. Wat moet ik nu doen

Antwoord van Marika

Antwoord van Marika

ANWB Expert

Om u van goed advies te kunnen voorzien zou ik graag willen weten wat u bedoeld met dat de rem door uw garage niet afgemeld is.

Alvast dank daarvoor.***

Reactie van Carl Post:

De garage die de remblokken gemonteerd had, had volgens de andere garage de rem moeten afmelden in het systeem. De uitvoerende garage zegt dat dat alleen met de nieuwere types moet ivm de electromotor die op de rem zit.op internet lees is dat je moet inloggen na het vervangen en een reset moet geven,maar dat lukte bij de andere garage niet. Zou het te maken hebben met volledige bevoegdheid tot uitlezen?***

Reactie van Carl Post:

De garage die de remblokken gemonteerd had, had volgens de andere garage de rem moeten afmelden in het systeem. De uitvoerende garage zegt dat dat alleen met de nieuwere types moet ivm de electromotor die op de rem zit.op internet lees is dat je moet inloggen na het vervangen en een reset moet geven,maar dat lukte bij de andere garage niet. Zou het te maken hebben met volledige bevoegdheid tot uitlezen?