Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

annulering huurovereenkomst

Vraag gesteld door jaarplaats/seizoensplaats op 27 juni 2016

Wij hebben een huurovereenkomst voor een camper afgesloten. Nu zijn we onlangs even wezen kijken ivm de ruimte voor de fietsen op te bergen. We zijn geschrokken van de enorme afbeelding honden die achterop de camper staan en de hondenlucht in de camper. Deze afbeelding was niet te zien op de foto's op de site, ook staat er niets over in het huurcontract dat zij voor eigen gebruik honden meenemen. Mijn zoontje is allergisch voor honden en krijgt hiervan enorme astmatische aanvallen. Wij durven het nu niet aan om hiermee op vakantie te gaan. Is er een mogelijkheid om te annuleren?

Antwoord van Michiel

Antwoord van Michiel

ANWB Expert

U heeft een overeenkomst gesloten met betrekking tot huur van een camper. Vóór de overeengekomen huurperiode blijkt dat de verhuurder zelf altijd zijn honden meeneemt in de camper, met als gevolg; in camper hangt een enorme hondengeur. U vraagt zich af of u onder de huurovereenkomst uit kan, nu uw zoontje allergisch is voor honden.

Of u onder de huurovereenkomst nog uit kunt, hangt af van hetgeen u mocht verwachten op grond van de advertentie, de huurovereenkomsten de eventuele algemene voorwaarden.

Alleen in het geval er vermeld zou zijn dat er géén dieren toegestaan zijn in de camper, dan had u niet te verwachten dat er een hondengeur in de camper aanwezig was, en zou u op grond van dwaling onder de huurovereenkomst uit kunnen komen.

Het is moeilijk objectief te beoordelen wanneer een bepaalde geur - in casu een hondengeur - al dan niet acceptabel is. Indien u besluit de huurovereenkomst te ontbinden, dan valt het maar te bezien of u in een eventuele gerechtelijke procedure in het gelijk zal worden gesteld.

U doet er verstandig aan bij een volgende keer dat u een camper/accommodatie wil huren, dat het voor u essentieel is, dat de camper/accommodatie huisdiervrij is. Oftwel; dat de camper/accommodatie geschikt is voor uw zoon, die allegisch is voor (huis)dieren).