Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Robotstoring C4 Picasso halfautomaat

Vraag gesteld door Dahor op 2 september 2016

Onze C4 Picasso elektrische automaat schakelt regelmatig eigenhandig van automatische schakeling over naar manual. Vervolgens schakelt hij in de manual niet verder dan de 3. Lastig als je op de snelweg rijdt... We zijn hiermee naar de garage geweest. Gevolg: vervanging koppelingsplaten (1.500,00) en goed bevonden. Wij zijn ermee op vakantie gegaan en dezelfde klachten waren wederom aanwezig.
Na de vakantie weer naar dezelfde garage geweest en na uitlezing geeft deze nu aan dat er nu ineens sprake is van een robotstoring. Kosten totaal ruim 2.000,00.
Vraag: staan wij in ons recht als wij beweren dat er hier sprake is van nalatigheid van de garage?
Wat zou u ons adviseren?
Helaas zijn wij inmiddels het vertrouwen kwijt in de auto en de garage.

Antwoord van David

Antwoord van David

ANWB Expert

U heeft uw Citroën C4 Picasso laten repareren, omdat de automaat niet goed functioneerde. De koppelingsplaten zijn vervangen, maar de reparatie heeft niet geleid tot het gewenste resultaat.

Indien het gebrek na een reparatie nog steeds aanwezig is, betekent dit niet in eerste instantie dat u de reparatiekosten niet hoeft te betalen. U moet namelijk kunnen aantonen dat de garage een fout heeft gemaakt en bijvoorbeeld het verkeerde onderdeel heeft vervangen, verkeerd te werk is gegaan of niets heeft gedaan.

Omdat het lastig kan zijn bewijs te leveren, adviseren wij altijd om de oude onderdelen te bewaren. In dit geval kunt u mogelijk nog een beroep doen op BOVAG-garantie op de reparatie, indien deze van toepassing is.

Ik weet niet of u de auto nieuw gekocht heeft, wanneer en welke kilometerstand deze heeft, maar er kan ook sprake zijn van non-conformiteit. Dat wil zeggen dat de auto niet de eigenschappen bezit, die u er op grond van de overeenkomst van mag hebben. In dat geval geldt dat u de verkoper aan kunt spreken.

Ik raad u aan ten eerste in overleg te treden met de garage, als het bedrijf is aansloten bij de BOVAG, dan kunt het geschil - mocht u er met de garage niet uitkomen - voorleggen aan de Geschillencommissie Voertuigen.

Meer lezen over onderhoud en reparatie.