Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

mijn caravan verkocht aan caravandealer, deze heeft de caravan op zijn website al te koop gezet maar weigert mij het vrijwaringsbewijs te overhandigen

Vraag gesteld door elsbeth1970 op 10 februari 2015

Ik heb mijn caravan verkocht aan een grote caravandealer. Een en ander is vreemd verlopen. De aankopende partij beweerde dat ik hagelschade op de caravan had maar dat ik dat bij mijn verzekering kon claimen. Ik heb geen hagelschade, slechts gebruikersschade en ik ben niet allrisk verzekerd dus ik kan dat niet claimen als er al sprake van hagelsschade was. Ik heb toen gezegd, laat maar zitten dan gaat de verkoop niet door. Ik had namelijk ook nog andere kijkers/ geinteresseerden. Deze man wilde echter perse mijn caravan meenemen maar er dan veel minder voor betalen want 'ik kon de hagelschade dan wel bij de verzekering claimen en dan kreeg ik van de verzekering nog geld terug'. Ik heb toen weer gezegd dat ik daar niet mee akkoord ging en dat dat volgens mij ook fraude is. Dat is dus niet zou verkopen. Toen draaide de man opeens 180 graden, duwde mij een envelop met het hele bedrag in mijn hand en zei, ok nou dan betaal ik wel en dan neem ik m mee. Prima. Echter, tot nu toe geen vrijwaringsbewijs ontvangen??? De caravan staat wel al te koop op de website. Dit is een grote dealer: Campolife is Heinenoord!!!
Ik heb de man in gebreke gesteld. Echter nog steeds niks gehoord. Graag advies.
Dus caravan verkocht: volgens de wet is er een koopovereenkomst. Hij weigert mij nu te vrijwaren omdat ik volgens hem eerst de schade moet claimen/ laten maken. Ondertussen zet hij mijn caravan gewoon te koop (voor een veel hoger bedrag!) op de website. Dit kan toch niet???
graag advies
gr

Antwoord van David

Antwoord van David

ANWB Expert

Dit is inderdaad niet correct verlopen. U geeft zelf al aan dat er een mondelinge koopovereenkomst tot stand is gekomen. U heeft de caravan aangeboden voor een bepaalde prijs, de koper heeft het bedrag betaald en is nu eigenaar van de caravan geworden. Bij de verkoop is duidelijk gesproken over de schade aan het dak en de koper is hiermee akkoord gegaan. De koper kan zich niet op het standpunt stellen dat hij hiervan niet op de hoogte was. U kunt een aangetekende brief sturen waarin u aangeeft dat u hem ten tijde van de koop duidelijk geïnformeerd heeft over de schade en dat u hem een termijn stelt om het vrijwaringsbewijs te verstrekken. Ook geeft u aan dat u eventuele boetes die ontstaan als gevolg van zijn weigeren tot verstrekken van het vrijwaringsbewijs op hem verhaalt. 

U kunt het beste contact opnemen met de RDW om navraag te doen over de status van het kenteken. Het zou kunnen dat de caravan nog steeds op uw naam staat. Wellicht kunt u proberen met een screenshot van de website van de caravandealer aan te tonen dat u niet meer de beschikking heeft over de caravan en dit richting de RDW communiceren. Eventueel kunt u ook contact opnemen met de politie voor het laten opmaken van een proces-verbaal.