Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

een aanbetaling terugeisen wegens dwaling of ontbinding?

Vraag gesteld door vinck op 11 oktober 2017

verkoper heeft geadverteerd met het bouwjaar 2006. na mijn aanbetaling bleek dit 2005 te zijn.(een kopie van advertentie heb ik)
Het kenteken op de koopovereenkomst klopt niet.
Na aanbetaling is de camper nog uitgeleend voor een reisje naar Frankrijk (1500km) en er is toen in gerookt. De camper stonk.Op de koopovereenkomst staat;(zoals gezien en gereden in de staat zoals deze zich bevind op 20-09-2017)Op 9 okt.2017 heb ik bovenstaande geconstateerd.De verkoper geeft toe dat de camper door dochter en schoonzoon gebruikt is.Hij zegt dat de camper nog steeds zijn eigendom is en dat ik bovenstaande expleciet had moeten vermelden in de koopovereenkomst.

Antwoord van Michiel

Antwoord van Michiel

ANWB Expert

U heeft bij een autobedrijf een gebruikte camper gekocht. Bij levering bleek de camper niet uit 2006 maar uit 2005. Kenteken op de koopovereenkomst komt niet overeen. Hogere kilometerstand. En er bleek in gerookt te zijn. U wilt onder de koop uit en eist uw aanbetaling terug. U vraagt zich af hoe nu te handelen.

Het is duidelijk dat u niet geleverd krijgt hetgeen overeen was gekomen. Het heeft er veel van weg dat het een amdere camper betreft, dan welke u was overeen gekomen.

Nu de verkoper niet de camper kan leveren, welke overeen was gekomen, maakt dat u de koop kan ontbinden.

De verkoper dient de aanbetaling aan u terug te betalen.

Heeft u bij aankoop BOVAG-garantie ontvangen, dan kunt u bij klachten , het geschil ter beoordeling voorleggen aan de Geschillencommissie Voertuigen.

Meer informatie over klachten na aankoop vindt u op onze website.