Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

bekeuring Frankrijk bij uitgeleende auto

Vraag gesteld door platinalid1983 op 14 augustus 2017

Onlangs heb ik een bekeuring ontvangen voor een snelheidsovertreding in Frankrijk. Ik had mijn auto uitgeleend.Volgens de berijder is hij geflitst. Nu staat er bij de handleiding dat in geval een andere bestuurder de auto gebruikte op het moment van besturing ik niet moet betalen. De franse site is daarin onduidelijk. Hoe kan ik dit dan het beste schriftelijk doen ?

Antwoord van Marika

Antwoord van Marika

ANWB Expert

U hebt uw auto uitgeleend. Vervolgens hebt u een boete ontvangen uit Frankrijk. U vraagt zich af hoe u dit het beste kunt aanpakken.

In Frankrijk is de bestuurder de verantwoordelijke persoon. Is de bestuurder niet bekend, dan zal de eigenaar van de auto bericht ontvangen. Deze kan dan vervolgens aangeven wie op het moment van de overtreding de bestuurder was. Uiteraard moet de boete alsnog op tijd betaald worden. U kunt dat via internetbankieren doen.

U kunt overigens, indien u dat nog niet gedaan hebt, op de Franse website op het icoontje met de Nederlandse vlag aangeven dat u de website in het Nederlands wenst te lezen. Wellicht dat het op die manier duidelijker wordt. U kunt overigens ook contact opnemen met een medewerker van ANTAI. U kunt ervoor kiezen om in het Nederlands te woord gestaan te worden. (Antai +33 1 77 68 66 11 (toets 2 voor Nederlands).

Meer informatie over boete uit Frankrijk leest u op onze website.