Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

We hebben een nieuwe auto besteld. Nu zijn we erachter gekomen dat we een showmodel krijgen die al 4 maanden in een showroom staat. Mag dit?

Vraag gesteld door Everwood op 24 maart 2017

We willen de koopovereenkomst ontbinden, omdat dit niet vermeld is. We zijn ervan uit gegaan dat een nieuwe auto nooit uit een showroom komt. We moeten ook de volle prijs betalen.

Antwoord van Michiel

Antwoord van Michiel

ANWB Expert

U heeft onlangs een koopovereenkomst gesloten met de dealer voor levering van een nieuwe auto. Nadien blijkt dat de auto niet nieuw is, maar een showroommodel. U wil van de koop af. U vraagt zich af wat uw rechten zijn.

Indien u een koopovereenkomst aangaat met de dealer voor levering van een nieuwe auto, dan mag u erop vertrouwen dat u een splinternieuwe auto geleverd krijgt.

Wat kunt u eisen?
Nu u geen splinternieuwe auto geleverd krijgt, en u géén extra korting heeft ontvangen, is de dealer zodoende in gebreke. U kunt nakoming van de overeenkomst vorderen, waarbij de dealer u alsnog een splinternieuwe auto levert. Een tweede optie is dat de dealer u alsnog een korting toekent op de koopprijs.

Meer informatie over klachten na aankoop vindt u op onze website.