Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

wat zijn mijn rechten, plichten

Vraag gesteld door fred de groot op 19 februari 2015

Ik heb als particulier een auto te koop aangeboden van mijn familie, ik ben akkoord gegaan met een bod maar de eigenaar is het er niet mee eens. Nu wil de koper zich houden aan de (kleine) letters in de overeenkomst en eist van mij 15% van de afgesproken verkoopprijs 11500 /1725. Euro. Dit alles is via de telefoon en internet verlopen afelopen maandag ben ik een stap te snel gegaan door zonder officieel akkoord van de eigenaar te gaan en heb dinsdag gebeld dat ik van de verkoop af wilde zien maar daar ging de tegen partij niet mee akkoord.
Kan ik hier nog onderuit?!

Met vriendelijke groed,
Fred de Groot
0651576053

Ps.het is een complex verhaal en ik hoor graag van u om verdere uitleg te geven.

Antwoord van Annemieke

Antwoord van Annemieke

ANWB Expert

Een overeenkomst is vormvrij. Dat houdt in dat ook een telefonische overeenkomst bindend is. Ik begrijp dat er ook een overeenkomst is getekend? In dat geval heeft de koper ook bewijs in handen van de gemaakte afspraken. Als de koper mocht verwachten dat u bevoegd was om de auto te verkopen is er op zich een overeenkomst. Wordt de overeenkomst dan niet nagekomen en de koper leidt hierdoor schade kan hij u hiervoor aanspreken. Als in de overeenkomst 15% vergoeding staat genoemd in geval van annulering bent u hier aan gehouden.

Bijgaand treft u nog een link aan met informatie over het als particulier verkopen van een auto.http://www.anwb.nl/rechtshulp/koop-en-onderhoud/de-koop-sluiten/tips-koop-particulier