Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

waneer mogen er werkzaamheden plaats vinden op de camping

Vraag gesteld door Andre leeuwerik op 11 juli 2018

wanneer mag de eigenaar van een camping werkzaamheden verrichting (voorbereiding van de herstructurering)
we hebben nog geen officiële opzegging gehad om dat er diverse vergunningen nog niet rond zijn.
nu de vakantie begint zijn vele families op de camping, en storen zich aan de werklui die diverse metingen doen en graaf werkzaamheden.
ik weet als je weg gaat dat de caravan voor 5 juli weg moet anders wordt dat pas september.
mijn vraag is mogen deze werkzaamheden verricht worden in het hoogseizoen.
gr andre leeuwerik

Antwoord van Yda

Antwoord van Yda

ANWB Expert

U vraag in welke periode werkzaamheden verricht mogen worden op de camping. De werkzaamheden zouden ter voorbereiding zijn van een herstructurering.

Indien de camping bij de Recron is aangesloten dan zijn de Recron-voorwaarden van toepassing. In artikel 12 lid 2 van die voorwaarden staat dat de ondernemer er zoveel mogelijk voor moet zorgen dat de recreant geen hinder ondervindt van de werkzaamheden.

U zou ook nog kunnen kijken wat er over werkzaamheden in het huishoudelijk reglement staat.

Recron of geen Recron als er werkzaamheden worden verricht die echt van invloed zijn op uw recreatiegenot dan moet de ondernemer u daarvoor financieel compenseren.

Ik adviseer u bij klachten de krachten te bundelen en met de ondernemer te gaan praten. Helpt dat niet dan kunt u een brief sturen met uw klacht. Wordt daarop ook niet gereageerd dan kunt u indien de camping is aangesloten uw geschil voorleggen aan de Geschillencommissie Recreatie.Geschillencommissie

Indien de camping niet is aangesloten bij de Recron dan kunt u met geschillen naar de Kantonrechter, die procedure is wel lastiger en duurder dan een procedure bij de Geschillencommissie. Informatie over een procedure bij de rechter vindt u op Rechtspraak.nl