Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Onterechte boete EPC PLC

Vraag gesteld door SDV1985 op 1 december 2018

Hallo,

Ik heb dezelfde boete binnen gekregen maar dan uit hongarij 2x heen en terug terwijl ik de dag ervoor een maand e-vignet heb gekocht bij de OMV tankstation voor sloqqwakije en hongarije. Echter heb ik voor alleen Hongarije 2x een boete ontvangen van 77,14 die ik binnen 2 maanden moet betalen. Ik heb de bonnen 4 maanden na dato niet meer maar de bankafschriften wel die corresponderen met de bedragen voor de vignetten. Ik voel me bedonderd dat ik na het betalen van de evignetten alsnog een boete moet betalen van 165e voor het voeren zonder vignet. ze zeggen dat je de vignetten een jaar moet bewaren maar in werkelijkheid raak je deze soms kwijt. Dit lijkt mij een onredelijke zaak. Na het indienen van een bezwaar bij PLC heb ik bijna 4 weken na dato nog geen bericht terug ontvangen, ik vind dit heel raar. Kunnen jullie mij helpen met deze zaak. als ik niet betaal binnen 4 weken wordt de boete, schrik niet: 445euro voor een delict dat niet gepleegd is.

Mvg,

Sean

Antwoord van Michiel

Antwoord van Michiel

ANWB Expert

Hoewel u destijds wel een e-vignet (tol) voor Hongarije heeft aangeschaft, heeft u onlangs via het EPC twee boetes ontvangen voor het niet voldoen van de verschuldigde tol. U heeft wel bewijs van betaling e-vignet, maar het e-vignet heeft u na vier maanden niet meer in uw bezit. U vraagt zich wat u verder nog kunt doen dan bezwaar maken.

Kunt u svp de stukken naar ons e-mailen (experts@anwb.nl), dan kunnen wij even met u meekijken. Het gebeurt immers regelmatig, dat leden met boetes uit Hongarije geconfronteerd worden, terwijl zij wel degelijk een e-vignet hadden aangeschaft.***

Reactie van astridc:

Dag Sean / expert van de ANWB,

Exact hetzelfde meegemaakt. Vignet gekocht, gewoon een bonnetje, hoefde niets op de ruit. Bonnetje bij terugkomst in Nederland enig moment weggegooid. Op 8 november 4 boetes ontvangen. Bezwaar gemaakt op 14 november. Inmiddels een maand verder en nog niets vernomen van EPCPLC. Wat is bij jou de status? Of is er vanuit de ANWB actie ondernomen richting de EPCPLC?

Ik hoor graag.