Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Boetes Frankrijk

Vraag gesteld door Walter Cok op 16 april 2015

Hallo,

Van afgelopen zomer heb ik 3 bekeuringen gekregen vanuit Frankrijk. Ik heb echter pas de tweede aangetekende versie gekregen. Dit zijn franse brieven, waar, als ik mijn best doe, staat, dat ik 144 euro moet betalen en als ik dat niet voor een bepaalde datum doe het 180 euro wordt. Deze kreeg ik pas rond 1 december binnen terwijl ze van juni en juli zijn. Ik heb direkt contact opgenomen met een jurist van de ANWB. Deze adviseerde mij te vragen, in een aangetekende brief, naar de originele bekeuring en aan te geven die te willen betalen. Dat heb ik gedaan.
Ik wilde al weer contact met een jurist van de ANWB gaan zoeken want ik kreeg maar geen reactie. Tot gisteren. Gisteren vond een 1 brief op de mat waar in staan in slecht gecomputeriseerd nederlands; Naar aanleiding van het verzoek stuurde u mij, ik u informeren over een terugkeer naar de vaste boete opgericht tegen u in het hierboven genoemde bestand.

Indien u een betaling heeft verricht van een bedrag boven 68,00 euro, dan kunt u uw schriftelijke verzoek om vergoeding zenden aan:

Hiet gaan ze uit van dat ik iets betaald heb. Maar dat heb ik niet, mede op aangeven van de jurist.

Wat kan ik nu het beste doen?

Antwoord van Michiel

Antwoord van Michiel

ANWB Expert

Op aanraden van de ANWB heeft u destijds de door u ontvangen verkeersboetes uit Frankrijk per aangetekende post retour gezonden met een kort begeleidend schrijven eraan toegevoegd. U heeft onlangs een reactie ontvangen vanuit Frankrijk, waarin vermeld staat dat u voor het teveel betaalde om restitutie kunt verzoeken. U heeft echter nimmer een betaling verricht en vraagt zich af, hoe nu te handelen.

Ik adviseer u om telefonisch contact op te nemen middels het telefoonnummer zoals vermeld op de brief. Indien u kiest voor optie 2 krijgt u een Nederlands sprekende medewerker aan de lijn. Indien u dan nogmaals uitlegt hoe of de vork in de steel zit, zullen ze u kenbaar maken, hoe u de boetes (tegen het `normale tarief`) kunt overmaken. Het is echter wel noodzaak om iedere boete afzonderlijk te voldoen, vergeet daarbij niet het referentienummer van de boete te vermelden.

Voor meer informatie over verkeersboetes Frankrijk, raadpleeg onze site: http://www.anwb.nl/rechtshulp/op-vakantie/met-de-auto-op-reis/boete-buitenland/boete-uit-frankrijk