Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

ANWB RoutePlanner gemiddelde reistijd discutabel en reisafstand vreemd

Vraag gesteld door Han van Bakel op 21 november 2018

Ik reis dagelijks van Beneden-Leeuwen naar Vught. De snelste route is via binnen-provinciale weg en via SluisAndries. Vertrek 7.15am geeft 39min (en 31min op vertrek ca 9.30am), en via A15-A2 geeft 43min. Gemeld wordt dat tijden op basis van gemiddelde historie zijn. De ervaring van nu 6 jaar rijden leert echter dat de snelste route ZEER VARIABEL in tijd is door (veel) tractor-verkeer (en weg-onderhoud-verkeer (bv grasmaai, bv weg-reparatie) en bovenal ook door (veel) sluis-activiteit. Hierdoor is de reistijd snel op dat soort momenten 5min langer. Door die wispelturige variatie is niet de binnendoorweg het snelst maar via de A15-A2, ondanks toenemende vrachtwagen-activiteit door economisch herstel sinds ca1jr. Verder is het raar dat om 7:15 de afstand 41km is en om 9:30 41,8km is. Dus daar zit ook iets niet lekker.

De reden tot dit onderzoek: Mijn werkgever vergoed alleen de ANWB-snelste-route-km wat met fiscus (OMO) overeengekomen is. Ik vecht al jaren hiertegen en geef elke keer aan dat het ca108km is (volgens jullie systeem 111,4km... retour). Dit kost mij veel geld, bovenal ook omdat de werkgever maar 128eu/mnd aan reiskosten vergoed terwijl ik alleen al aan benzine woonwerk 210eu minimaal kaal al op maak. 

Antwoord van Henny

Antwoord van Henny

ANWB Expert

Ik begrijp dat u opmerkingen heeft over de ANWB routeplanner met betrekking tot de gemiddelde reistijd en de reisafstand.

U kunt deze opmerking rechtstreeks sturen naar de volgende link