Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Wanneer is een camping "ANWB Erkend"?

Vraag gesteld door H van Apeldoorn op 21 juni 2018

Op de website van de ANWB is beschreven dat een camping een beoordeling van 3 sterren moet hebben om "ANWB Erkend" te zijn. De camping waar mijn chalet nu is geplaatst gebruikt het ANWB logo op z'n eigen website en het ANWB bord met "kleine camping" is duidelijk op het terrein aanwezig. De camping wordt echter met maar 2,5 sterren beoordeeld op de ANWB website en zou daarom dus geen ANWB erkende camping kunnen zijn. Ik vind de aanduidingen op de website van de camping en het bord op het terrein verwarrend en eigenlijk ook wel misleidend omdat ik de ANWB associeer met kwaliteit en betrouwbaarheid terwijl dat op deze camping niet wordt waargemaakt. Als het door het onzakelijke optreden van de campingeigenaar tot onenigheid gaat komen dan kan ik alleen hulp verwachten van de ANWB als het een ANWB erkende camping is begrijp ik uit de toelichtingen op de website, anders moet ik naar de rechtspraak (de camping is niet bij de RECRON aangesloten). Hoe kan ik er achter komen of de camping nu wel of niet ANWB erkend is en of ik hulp van de ANWB kan verwachten bij een geschil?

Antwoord van Annemieke

Antwoord van Annemieke

ANWB Expert

U heeft een vraag over een camping. U twijfelt of deze is aangesloten bij de ANWB.

Via onze website kunt u nagaan of deze camping is aangesloten. Is dat niet het geval, maar worden wel de ANWB logo's gebruikt, dan vernemen wij dat graag van u.
***

Reactie van H van Apeldoorn:

De camping komt voor op uw website. De beoordeling van 2,5 sterren is volgens de website te weinig om het predikaat “ANWB Erkend” te hebben. Maar misschien kan je als camping ook aangesloten zijn met een te lage beoordeling voor erkenning? De ANWB logo’s worden zowel op de website als op het terrein gebruikt.