Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Vraagprijs recreatiegrond waarop ons vakantiehuisje staat redelijk?

Vraag gesteld door Pleada op 23 januari 2017

Wij zijn eigenaar van een recreatiehuisje op voormalig camping de Quack Hellevoetsluis- sinds 1 januari aangekocht door Europarcs (Resort Poort van Zeeland). Tot heden huurden wij de grond, nu worden wij voor de keuze gezet: grond kopen of verdwijnen.
Zij vragen voor het kavel van 275 m2 €60.000.
Is dit een reeele vraagprijs en behoudt de grond deze waarde in de toekomst?
Wanneer wij niet besluiten tot het kopen van de grond, hebben wij dan recht op een vergoeding? Zijn we dan verplicht de grond leeg op te leveren?

Alvast dank voor uw reactie,
Pleun en Ada

Antwoord van Michiel

Antwoord van Michiel

ANWB Expert

U huurt op camping De Quack te Hellevoetsluis een vaste plaats ten behoeve van uw vakantiehuisje. Per 01 januari 2017 is de camping overgenomen door Europarcs (lid RECRON). U bent nu voor de keuze gesteld; kavel kopen ad € 60.000,- of van camping af. U vraagt zich af € 60.000,- een redelijk bedrag is. Voorts vraagt u zich af of u bij gedwongen vertrek (herstructurering) recht heeft op enige compensatie.

Vraagprijs kavel
Ik raad u aan een aankoopmakelaar in te schakelen om de vraagprijs te beoordelen. Wanneer u op grond van het advies van de makelaar besluit tot koop van de kavel, schakel dan een notaris in om de koopovereenkomst en de algemene voorwaarden te laten beoordelen. In hoeverre kan bijvoorbeeld de ondernemer de voorwaarden wijzigen, waardoor het uiteindelijk lastig zal worden om bij verkoop de betaalde koopprijs terug te krijgen. Ook komt het voor dat de ondernemer na verloop van tijd voorwaarden over bezoek, toelating huisdieren, etc wijzigt.

Herstructurering
Op grond van de RECRON voorwaarden voor vaste plaatsen heeft u bij gedwongen vertrek van de camping (herstructurering) recht op een compensatie. Nadat de overeenkomst beëindigd is, dient u de plaats te ontruimen en opgeruimd achter te laten.

Meer informatie over herstructurering vindt u op onze website.