Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Schade op een vakantiepark

Vraag gesteld door Stokie op 12 februari 2018

Wij hebben onlangs een kleine schade gemaakt aan een bankstel op een vakantiepark. De bank is niet kapot, maar er zitten wat 'haaltjes' in de bank, alsof er een kat aan heeft gekrabt. Lelijk dus.
Het bankstel is 10 jaar oud en had een nieuwwaarde van €850 volgens het park.
Het park vindt nu dat ik de schade voor 1/3 moet vergoeden. €280,-
Dat lijkt mij gezien dat de bank aan het einde van zijn levensduur was, echt veel te veel en ik heb aangeboden een expert hiernaar te laten kijken. Zijn blijven bij een bedrag van €280,- wat mijns inziens volledig uit de lucht gegrepen is én mooi meegenomen is om een nieuwe bank aan te schaffen. De bank in het huisje was immers wel aan vervanging toe.

Is dit rechtvaardig en wat kan ik hier aan doen?
Mag het park zomaar een bedrag noemen of kan ik hier een schade expert op af sturen?

Antwoord van Michiel

Antwoord van Michiel

ANWB Expert

U heeft een geschil met het recreatiepark over de hoogte van de schade aan een bankstel, welke u veroorzaakt heeft in de gehuurde accommodatie op het park. U vraagt zich af wat uw rechten zijn.

Nu vaststaat dat u een lichte schade heeft veroorzaakt an een (10 jaar oude) bankstel in de door u gehuurde accommodatie, brengt met zich mee dat u deze schade dient te vergoeden.

Hoogte schade
Vraag is nu of de voorgerekende schade door het recreatiepark wel redelijk is. Wammen het bankstel daadwerkelijk 10 jaar oud is, dan is deze zo goed als economisch afgeschreven. 1/3 van de gevorderde nieuwwaarde is dan uiterst discutabel.

AVP
Schade aan de inboedel van een accommodatie valt normaliter niet onder de dekking van uw eventuele aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren.

Reisverzekering
Schade aan inboedel van een accommodatie valt doorgaans wel onder de dekking van een reisverzekering.

Rechtsbijstand
Beschikt u over rechtsbijstand, schakel deze in, indien u er met het recreatiepark niet uitkomt.

Geschillencommissie Recreatie
Als het recreatiepark is aangesloten bij de RECRON, dan kunt u - alhoewel het recreatiepark aan zet is - het geschil ter beoordeling voorleggen aan de Geschillencommissie Recreatie.