Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

motorvervuiling Peugeot 508 SW 1,6 THP

Vraag gesteld door martin zuidersma op 18 juli 2016

betr Peugeot 508 SW 1,6 THP van 27 02 2012 ca 81.000km
jl vrijdag opeens geen vermogen meer. adv garage: motorreinigen € 1075,- en als het tegenzit nog een nw distrbutieketting van ca 7 a € 800,- net terug van vakantie met caravan uit Frankrijk, probleemloos.
geen enkele coulance van Peugeot, gaat tot 4 jaar en deze is net 4,5. Is hier iets tegen te doen, erg kort door de bocht. is mijn 9e Peugeot en tot volle tevredenheid maar dit geeft wel te denken.

Antwoord van David

Antwoord van David

ANWB Expert

De motor van uw Peugeot 508 SW 1.6 THP is vervuild en naar alle waarschijnlijkheid moet de distributieketting vervangen worden. Het betreft een Peugeot uit 2012 met een kilometerstand van 81.000 km.

In dit geval is Peugeot niet het aanspreekpunt, maar de verkoper. Hier heeft u destijds een overeenkomst mee gesloten en die spreekt u aan als er gebreken zijn die niet mogen voorkomen en niet door verkeerd eigen gebruik zijn ontstaan.

Motorvervuiling is een bekend verschijnsel bij dit type motor. Op ons platform zijn hier ook al meerdere vragen over gesteld.

U mag van de verkoper verwachten dat er een duurzame oplossing wordt geboden. Op ons platform is eerder deze vraag gesteld. Dit topic gaat over een Peugeot van zes jaar oud met een THP motor. Mijn collega geeft hierbij aan dat:

Een distributieketting(set) 'een autoleven lang' behoort mee te gaan. Het onderdeel is immers, anders dan een distributieriem, niet/nauwelijks aan slijtage onderhevig. Kortom: vervanging van de distributieset komt voor rekening van de dealer.

Ik raad u aan de verkoper aan te spreken en een aangetekende brief te sturen. U kunt ons stappenplan volgen en een van onze modelbrieven gebruiken.

Meer lezen over klachten na aankoop.