Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Ik wil een autobus/touringcar huren zonder chauffeur. Welk bedrijf kan mij hierin voorzien? Op welke basis zou het wettelijk verboden zijn?

Vraag gesteld door modderbrother op 21 maart 2016

Zoekende naar een verhuurbedrijf dat autobussen (zonder chauffeur) verhuurt aan particulieren, kon ik geen enkel bedrijf vinden dat mij hierin kan voorzien. Er zijn wel busjes (max 9 pers.) te huur, maar geen bussen van 40-50 personen te huur; wel met chauffeur.

Wanneer ik een verhuurbedrijf telefonisch om inlichtingen vroeg, kreeg ik vaak te horern dat het huren van een (grote) bus zonder chauffeur wettelijk verboden is

Maar op welke wettelijke basis is dat verbod? Bij welk bedrijf kan ik een autobus zonder chauffeur huren?
 

Antwoord van David

Antwoord van David

ANWB Expert

U wilt een touringcar zonder chauffeur huren voor het vervoer van 40-50 personen en u vraagt op welke wettelijke grond(en) dit niet is toegestaan.

De ANWB Experts geven online juridische informatie en advies op het terrein van mobiliteit, recreatie, toerisme en letselschade. Wij kunnen echter niet adviseren in zakelijke kwesties, hierin zijn we niet gespecialiseerd.

In dit geval vindt u meer informatie op de website van het Kiwaregister. Hier wordt ook verwezen naar wetgeving die van toepassing is.