Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

garantie turbo ( peugeot 3008) vervangen aug 2016 nu weer kapot na 15.000km

Vraag gesteld door Freek.Tock op 21 september 2017

bij mijn auto ( peugeot 3008 ) is in aug 2016 de turbo vervangen en nu is deze weer kapot , na 15.000km, valt dit nog onder garantie

Antwoord van Michiel

Antwoord van Michiel

ANWB Expert

De turbo van uw Peugeot 3008 is in augustus 2016 vervangen. Nu, een jaar en 15.000 km verder moet de turbo alweer vervangen worden. U vraagt zich af of dit nog onder garantie valt.

Oorzaak en gevolg
Een defect aan een turbo is doorgaans het gevolg van een oorzaak buiten de turbo. Aan de turbo zelf kan herleid worden, waar de oorzaak gezocht moet worden.

Een garagist dient bij vervanging van een turbo eerst de oorzaak te herleiden en weg te nemen. Je kan er anders vergif om in nemen, dat de turbo geen lange levensduur is beschoren.

Wanprestatie (art 6:74 BW)
Mocht blijken dat de garagist toerenbaar tekort is geschoten in de opdracht tot het vervangen van de turbo - gevolg verholpen, echter niet de oorzaak), dan kunt u deze aansprakelijk stellen op grond van wanprestatie.
BOVAG garantie
Op grond van de BOVAG-voorwaarden heeft u slechts 3 maanden garantie op de uitgevoerde reparatie en gebruikte onderdelen. De garantietermijn is hier ruimschoots verstreken.

Rechtsbijstand
Komt u er met de garagist niet uit, schakel dan uw eventuele rechtsbijstand in (rechtsbijstand is bij Wegenwacht Compleet inbergepen).

Meer informatie over klachten na reparatie vindt u op onze website.