Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

echtheid boete Italië

Vraag gesteld door Believer op 10 december 2018

8 dec 2 boetes met zelfde bedrag € 251,50 ontvangen van de politie uit Pisa. Overtredingen 20.5.2013 Nooit post ontvangen, hoewel men schrijft deze 20.12.2013 verstuurd te hebben. Het IBAN nummer en telefoonnummer komt niet overeen met dat van de politie van Pisa. Bovendien is de incasseringstermijn van 360 dagen ruim overschreden. De overtreding zou ca. 2025 dagen geleden zijn. Post retour zending is een postbus in Schiedam. Bij de Europian Municipality Outsourcing moet je user name en password opgeven en die heb ik niet. Hoe kom ik erachter of dit fout is en los ik dit op.

Antwoord van Henny

Antwoord van Henny

ANWB Expert

Kunt u de brief die u heeft ontvangen naar ons mailen onder vermelding van uw referentie? Het mailadres is experts@anwb.nl.
***

Reactie van Reiziger27:

Ik heb een aanmaning ontvangen voor een Italiaanse boete. Deze heb ik echter al betaald. Bij telefonisch contact geven ze aan dat het om twee boetes gaat en dat ik er maar één betaald heb. Dit was mij echter echt niet duidelijk. Hoe nu te handelen? De boete is verhoogd naar 370,-.***

Reactie van Henny van den Bergh:

U heeft 2 herinneringen ontvangen van de politie uit Pisa. Het betreft overtredingen, begaan op 20-05-2013. Men schrijft op 20-12-2013 de boetes te hebben verstuurd. Deze heeft u echter nooit ontvangen.

U heeft eerdere brieven nooit ontvangen.

De Italiaanse instantie moet aantonen dat het proces-verbaal is verstuurd. Het proces-verbaal van de overtreding moet aangetekend en met bericht van ontvangst worden verzonden. Vraagt u via het volgende adres om bewijs van het aangetekend versturen van het proces-verbaal: https://pisa2.babyloweb.eu.info

U kunt ook bellen met het telefoonnummer: 0039503869860

Is de boete verjaard?

De boete moet u binnen 360 dagen na de overtreding, respectievelijk het ontvangen van de gegevens van de bestuurder, zijn toegestuurd.

Ze geven aan dat ze de boete hebben verstuurd op 20-12-2013.

De verjaringstermijn voor overtreding van het Italiaans wegenverkeersreglement is vijf jaar en gaat in vanaf de datum van de overtreding resp. vanaf ontvangst van de kennisgeving van de bekeuring.

De kennisgeving is binnen 5 jaar, dus de boetes zijn nog niet verjaard.

Gevolgen bij niet-betalen?

Als u de boetes niet betaalt, kunnen zij de boetes doorsturen naar het CJIB (Centraal Justitieel Incassobureau). Het CJIB kan betaling wel afdwingen.

Wij hebben nog niet gehoord van leden dat dit ook echt is gebeurd.

Het betreft hier een administratieve boete en deze worden niet opgenomen in het Opsporingsregister.