Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

bij schade aan mijn auto zijn expert verzekering en schadebedrijf bepalend. kan ik eindrapport inzien voor reparatie? kan ik bezwaar maken?

Vraag gesteld door jabeijs op 23 september 2018

ik wil zien wat men gaat doen aan mijn auto en wat dus niet. mijn auto is dwars op de snelweg 500 m voortgeduwd door een vrachtauto; ik wil weten of ik wel nieuwe velgen en banden krijg. als de reparatie klaar is, is de pap gemorst lijkt me

Antwoord van Michiel

Antwoord van Michiel

ANWB Expert

U bent betrokken geweest bij een forse aanrijding. U vraagt zich af of u enige inspraak heeft in de schade afhandeling.

Het is zeer zeker niet ongebruikelijk, dat u gekend zal worden in de schade afhandeling. U zou de schade-expert zelfs kunnen aangeven, dat u graag bij de schade taxatie aanwezig wil zijn. Zo kunt u direct ook onderhoudsfacturen overleggen, als facturen van bijvoorbeeld recent aangeschafte velgen.

Bezwaar
Indien u zich niet kunt vinden in de schade taxatie door de schade-expert, dan kunt u hiertegen bezwaar aantekenen. Zo komt het inde praktijk voor dat de experts van een te lage dagwaarde uitgaan.

Mocht u bezwaar geen gehoor vinden, dan heeft u voorts de mogelijkheid tot een contra-expertise. Indien u in het gelijk wordt gesteld, vergoedt de WAM-verzekeraar van de wederpartij deze kosten.

Meer informatie over schade claimen vindt u op onze website.