Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Wie betaald de second opinion bij een niet opgeloste reparatie.

Vraag gesteld door Fred001 op 21 september 2015

Mijn Peugeot 206 diesel uit 2005 kwam in mei met een defecte turbo te staan. Mijn garage heeft de turbo, de injectoren en het roetfilter vervangen, maar nu valt op willekeurige tijdstippen de turbodruk weg en heeft de auto geen vermogen, het motormanagementlampje gaat dan aan. Door opnieuw te starten komt de turbodruk weer terug en rijdt de auto weer normaal . De auto is hiervoor al 10 keer terug geweest naar de garage en elke keer wordt er een slangetje of een filtertje vervangen (met de bijbehorende rekening). Ook de turbo is al een keer onder garantie vervangen. De reparatiekosten zitten nu al tegen de drieduizend euro aan en ik wil graag dat een andere garage er naar gaat kijken, maar wie betaald die rekening ?

Antwoord van Annemieke

Antwoord van Annemieke

ANWB Expert

U heeft uw auto al diverse malen naar de gagage gebracht voor een reparatie. De klachten zijn echter nog steeds niet verholpen. U wilt een onderzoek laten uitvoeren.

Als u de auto door een ander laat onderzoeken kunt u het beste een onafhankelijk expert hiervoor opdracht geven. De kosten van een nader onderzoek door een expert zijn in eerste instantie voor u. Als uit het onderzoek echter blijkt dat de garage de reparatie verkeerd heeft uitgevoerd dan kunt u de garage hiervoor aanspreken en de expertisekosten verhalen op de garage.

Voor de wijze waarop u de reparateur kunt aanspreken kunt u gebruik maken van ons stappenplan.

Betreft het een Bovag garage, dan kunt u deze zaak ook voorleggen aan de Geschillencommissie Voertuigen (www.degeschillencommissie.nl).