Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Verkeerde vignet

Vraag gesteld door Mertt op 12 november 2018

Hallo, van de zomer zijn we op vakantie geweest naar Turkije. In hongarije hebben we vignet moeten aanschaffen en dit hebben we ook gedaan. Wat blijkt nu dat de medewerkers als country code D(duitsland) hebben opgegeven. Hiervoor hebben we een boete gekregen van 2 x 70 euro. Wat zijn de tips wat we nu kunnen gaan doen?

Antwoord van Annemieke

Antwoord van Annemieke

ANWB Expert

U bent op vakantie geweest en heeft daarvoor een e-vignet aangevraagd in Hongarije. Nu blijkt daar een fout te zijn gemaakt met het invullen van het vignet. U heeft toch een boete ontvangen.

Wij hebben al enkele meldingen ontvangen over fouten gemaakt bij het invullen van het e-vignet. U kunt bezwaar maken, maar zult wel aan moeten tonen dat het gekochte vignet wel degelijk voor uw auto was bestemd. De controle bij het aanschaffen van een vignet is dan ook van belang. Ons advies is hierbij:

  • Controleer altijd of op het e-vignet het juiste kenteken is vermeld. De controles worden aan de hand van het kenteken uitgevoerd.
  • Het is aan te raden het e-vignet een jaar te bewaren. Bij een eventueel onterechte boete is dit het enige bewijs.

U kunt bezwaar maken bij de instsntie die op het boeteformulier staat vermeld. Zou u ons kunnen laten weten wat het antwoord is?

Meer informatie over tol in Hongarije vindt u op onze website.