Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

huisje geboekt en betaald. krijg later nog een rekening?

Vraag gesteld door rudy77 op 13 mei 2015

we hebben een huisje geboekt, via bungalow specials. bij EuroParcs Landgoed Hommelheide. nu we alles betaald hebben inclusief grote schoonmaak ter waarde van 89 euro. kregen we later nog een rekening van 51 euro voor een schoonmaak omdat er twee honden mee gaan. dit was al bij hun bekent voor die tijd. mogen ze nu zomaar nog een rekening sturen achteraf??
dit voelt bij absoluut niet goed,maar weet niet of het juridisch mag.
als of je een auto koopt en als je betaald heb dat de garage houder zegt van je moet nog even 100 euro betalen voor de lucht in de banden.
kan iemand mij hierbij helpen en vertellen wat mijn rechten zijn.

vriendelijk bedankt alvast rudy

Antwoord van David

Antwoord van David

ANWB Expert

U heeft een vakantiehuis geboekt en alle overeengekomen kosten voldaan, waaronder kosten voor een grote schoonmaak. Nu heeft u een extra rekening ontvangen in verband met schoonmaakkosten omdat er twee honden meegaan.

De overeenkomst is al gesloten op basis van de voorwaarden die hierin zijn opgenomen. U heeft aangegeven dat er twee honden meegaan en daarnaast is er al betaald voor een 'grote schoonmaak'. Het park kan mijns inziens niet zomaar zeggen dat extra schoonmaak op voorhand vereist is. Het ligt er ook aan wat er in de overeenkomst of het reglement over staat vermeld. In de meeste gevallen worden op voorhand extra schoonmaakkosten gerekend wanneer er een hond meegaat. Mocht naderhand blijken dat er extra tijd en werkzaamheden nodig zijn om het huis weer in de bij aankomst van de huurder opgeleverde staat te krijgen, dan kunnen zij deze kosten doorberekenen.