Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

hoe auto in Grkenland invoeren

Vraag gesteld door ronbz op 7 oktober 2017

Wat moet je in Nederland regelen om auto uit te schrijven en in Griekland in te voeren volgens Griekse wetgeving

Antwoord van Michiel

Antwoord van Michiel

ANWB Expert

U bent op zoek naar informatie om een Nederlands gekentekende auto in te voeren in Griekenland.

Voor een antwoord op deze vraag, verwijs ik u graag door naar de website van de RDW.
***

Reactie van ronbz:

Mijn vraag is niet beantwoord. op de website van de RDW, staat niets over invoer van auto in Griekenland, wel bv Spanje. Na telefonisch gesprek met RDW zei dat RDW het niet weten en verwezen mij naar de ANWB, die kunnen u zeker een goed advies geven over de benodigde documenten die je nodig hebt. 50 jaar lid en loop er nu tegen aan dat na telefonisch contact uw collega alleen vertelde dat een vraag stellen, zoals ik dat jaren heb gedaan niet meer kan. Ga naar ANWB. experts.....en krijg een antwoord ; Ik wordt van het kastje naar de muur gestuurd. Ik verwacht van meneer Claesen dat u een inhoudelijk antwoord geeft op mijn vraag en anders onderzoekt welke documenten ik nodig heb om een auto in Griekenland in te voeren. Vraag het uw Griekse collega.***

Reactie van Michiel Claesen:

Zojuist contact gehad met medewerkster RDW.

Twee opties

  • Auto met Nederlands kenteken afmelden bij RDW om vervolgens in een container te verschepen naar Griekenland of te vervoeren op auto ambulance.
  • Met de Nederlands gekentekende auto naar Griekenland rijden. Vervolgens bij de Griekese RDW een Grieks kenteken aanvragen. Indien er een definitief Grieks kenteken voor uw auto is afgegeven, dient u kopie van Grieks kentekenbewijs en de Nederlandse kentekenpapieren per aangetekende brief op te sturen naar het navolgende adres:

RDW
Unit VRD
Postbus 30000
9640 RA Veendam

Aansluitend heb ik contact voor u opgenomen met het Nederlands consulaat voor contactgegevens van de Griekse RDW. Helaas bleken zij niet over deze informatie te beschikken...

Vervolgens contact gezocht met het Grieks consulaat in Den Haag; helaas blijkt het Griekse consulaat alleen 's middags telefonisch bereikbaar van 14 - 16 uur.

Ik adviseer u vanmiddag zelf telefonisch contact op te nemen met het Grieks consulaat op: 070-3621780

Meer praktische informatie over Griekenland vindt u oponze website.***

Reactie van ronbz:

Dank meneer CLeasen voor uw inspanningen antwoorden. Het RDW verhaal kende ik van in-uitvoeren en het eigenvervoer terug halen van de Cabrio. Uiteindelijk ben ik via mijn Griekse contacten er achter gekomen waarom invoeren in Griekenland bijna onmogelijk wordt gemaakt. De grieken willen geen oude auto s in Griekenland op de weg hebben, dus wat doen ze dan hoe ouder de auto is hoe meer invoerrechten je moet betalen. Voor een Cabrio Golf van 1999 betaal je twee of drie keer de huidige waarde. Buiten de administratieve barrière, je moet een Grieks paspoort hebben om goederen te kopen, hebben we al zoveel problemen gehad om een scooter te kopen, dat we een Griekse Cabrio gaan aanschaffen.

Ik hoop dat ik u voldoende heb ge informeert.