Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Wat te doen als Italiaanse verzekeraar van schuldige aanrijding niet reageert wanneer ik de schade wil verhalen.

Vraag gesteld door André Vos op 15 oktober 2018

Afgelopen september was ik op vakantie in Italië. Op 8 september reed een Italiaanse met haar auto op de achterkant van onze auto. We stonden stil en ze zag dit te laat. We hebben ter plekke de schadeformulieren ingevuld. Er was geen discussie wie de schuldige was: dat gaf ze direct toe. Na onze vakantie zijn we direct naar onze autodealer gegaan om de schade te tonen. Omdat het ernstige blikschade betreft (schatting van onze dealer is meer dan 1000 euro), moet een expert dit bepalen. Ik ben WA verzekerd, maar heb geen rechtsbijstand bij mijn verzekeraar. Ik werd geadviseerd om rechtstreeks contact te zoeken met de verzekeraar van deze Italiaanse vrouw. Ik heb op 24 september telefonisch contact opgenomen met een van deze medewerkers. Deze medewerker sprak geen Engels, alleen Italiaans. Ik spreek geen Italiaans, dus ik heb vervolgens via de site van deze verzekeraar in het Engels en Italiaans een e-mail gestuurd met dit verhaal. Ik heb alle gegevens van hun klant gegeven en heb aangegeven graag te horen wat deze verzekeraar kan doen om de schade te vergoeden, omdat een klant van hen verantwoordelijk is voor deze schade. Aangegeven dat ik graag foto's van de schadeformulieren wil sturen en dat zij contact met mij en deze Italiaanse klant kunnen opnemen. Tot op heden 0 respons. Wat moet ik doen om iets in gang te zetten? Alvast bedankt voor de reactie!

Antwoord van Michiel

Antwoord van Michiel

ANWB Expert

Tijdens uw vakantie in Italië bent u met uw auto van achteren aangereden door een Italiaanse. Ondanks dat het overduidelijk is wie er aansprakelijk is voor de schade, reageert de Italiaanse verzekeraar van de wederpartij niet op uw e-mails. U vraagt zich af hoe nu te handelen.

Nederlands Bureau Motorrijtuigenverzekeraars
Terug in Nederland kunt u de schade verder regelen met de verzekeraar van de tegenpartij of zijn Nederlandse vertegenwoordiger.
Via het Nederlands Bureau kunt u aan de hand van het kenteken van de wederpartij de gegevens van de Nederlands vertegenwoordiger van de Italiaanse verzekeraar, opdat u de schade verder in het Nederlands kan afhandelen.

Meer informatie over aanrijding in het buitenland of over het Nederlands Bureau vindt u op onze website.