Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Vervalt garantie bij onderhoud bij NIET merkdealer?

Vraag gesteld door vanmerk op 2 januari 2017

Mijn Mitsubishi is nu één jaar oud en heeft 5 jaar garantie. Mijn vaste garage is een vrije garage, dus aan geen enkel merk verbonden. Als ik de onderhoudsbeurten bij hem laat uitvoeren, blijft mijn recht op 5 jaar garantie dan gewoon bestaan, of verspeel ik dat dan?

Antwoord van Michiel

Antwoord van Michiel

ANWB Expert

U bent de bezitter van een Mitsubishi van één jaar oud met 5 jaar fabrieksgarantie. U vraagt zich af of de fabrieksgarantie vervalt wanneer u onderhoud laat uitvoeren door een onafhankelijke garagist.

Normaliter vervalt fabrieksgarantie wanneer men regulier onderhoud laat uitvoeren door een onafhankelijke garagist. Als consument kunt u echter dan nog altijd wel een beroep doen op de wettelijke garantie (conformiteit ex arft 7:17 BW e.v.)

Uit de fabrieksgarantie uitsluitingen van Mitsubishi maak ik op dat de fabrieksgarantie niet vervalt, wanneer regulier onderhoud door een onafhankelijke garagist wordt uitgevoerd.

GARANTIE (Mitsubishi)):
Deze garantie geldt niet voor:
-Schade veroorzaakt door onvoldoende of ondeskundig onderhoud, bijv. het niet uitvoeren van dagelijkse en/of periodieke controles en onderhoud zoals beschreven in het hoofdstuk “Service/onderhouds & carrosseriecontrolevoorwaarden” en de Gebruikershandleiding die bij uw nieuwe MME -voertuig worden geleverd.
-
Schade veroorzaakt door het gebruik van niet - originele onderdelen wanneer de vervanging werd uitgevoerd door een officieel servicepunt of een onafhankelijke hersteller of door service/herstellingen gedaan door de eigenaar van het voertuig.