Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Tanken zonder te betalen in Duitsland

Vraag gesteld door AukeTh op 7 februari 2018

In december jl. getankt op de A2 in Duitsland en vergeten te betalen. Nu hebben we een aangetekende brief ontvangen waarin wordt uitgelegd dat we een fraude daad hebben gepleegd. Er is (nog) geen boetebedrag genoemd enkel dat de overtreding heeft plaatsgevonden. We worden in de gelegenheid gesteld te reageren maar weten niet goed hoe dat aan te pakken en wat te verwachten.
Enige advies in hoe te handelen en wat te verwachten wordt zeer gewaardeerd.

Antwoord van Marika

Antwoord van Marika

ANWB Expert

U hebt afgelopen december getankt in Duitsland en u bent vergeten te betalen. U krijgt nu een aangetekende brief daarover waar nog geen boetebedrag in wordt genoemd. U vraagt zich af wat u nu moet doen/kunt verwachten.

U kunt contact opnemen met betreffende instantie die op de brief vermeld staat. U zou zich ook kunnen wenden tot de Zentrale Bussgeldstelle van de desbetreffende deelstaat alwaar het tankstation is gelegen. Omdat het kwaad al geschied is dient u er wel rekening mee te houden dat u naast de tankbeurt zelf ook een boete tegemoet kan zien.***

Reactie van AukeTh:

Beste Marika, hetgeen u schrijft zijn open deuren. Uiteraard kan ik het betreffende instantie etc. bellen en is er een boete te verwachten. De vraag was meer gericht op hoe dergelijke processen werken en waar zinvolle tips te vinden zijn. Alvast dank.