Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Reparatiegarantie distrubitieketting Peugeot 3008 1.6 THP

Vraag gesteld door THP op 16 april 2018

Onderwerp: reparatiegarantie distrubitieketting Peugeot 3008 1.6 THP
Op uw site onder “Experts – Juridisch” staat een berichtuitwisseling over de reparatiegarantie distrubitieketting Peugeot 3008 1.6 THP.
Gevraagd door dhr. Ludwig dd. 09-01-2017 en geantwoord door dhr. Michiel Claesen dd. 10-01-2017.
De ANWB heeft, als het goed begrepen het standpunt dat door verkoper art 7:21 aanhef lid 1 sub c BW in deze kwestie van toepassing is en derhalve de defecte ketting kosteloos vervangen dient te worden.
Bij mijn wagen, Peugeot 3008, 7 jaar oud 42000km op de teller, moet de distrubitieketting nu ook al vervangen worden.
Wat ik graag zou willen weten of in de afgelopen jaren er hierover juridische stappen zijn geweest en of er een rechtelijke uitspraak bekend is.
En zo ja, zijn deze door Peugeot Nederland/verkoper ook nageleefd?
Met vriendelijke groet,
Gert Rutten.
Email: rh28@hotmail.nl
Lidmaatschapsnummer 281603278 ,Lid sinds 10-03-2011.

Antwoord van Michiel

Antwoord van Michiel

ANWB Expert

De distributieketting van uw Peugeot 3008 1.6 THP (Bj. 2008/42.000 km) is aan vervanging toe. Met verwijzing naar een eerder antwoord op een soortgelijke vraag, vraagt u zich af of er hier jurisprudentie over bestaat.

Ja, onder andere de Geschillencommissie Voertuigen heeft diverse uitspraken gedaan over soortgelijke zaken, waarbij de distributieketting gebroken is. Un het merendeel van de geschillen werd de consument door de Geschillencommissie in het gelijk gesteld, waarbij de garagist werd veroordeeld tot vergoeding van de totale herstelkosten. Een en ander op grond van de wettelijke garantie (non-conformiteit ex art 7:17 BW).

Uitgangspunt hierbij is dar de distributieketting in principe onderhoudsvrij is. De Geschillencommissie hecht er wel grote waarde aan dat de auto periodiek is onderhouden.

Rechtsbijstand
Beschikt u over rechtsbijstand of beschikt u over rechtsbijstand op grond van uw Wegenwacht Compleet? Schakel deze dan direct in.

Gescillencommissie
Heeft u de auto destijds nieuw of gebruikt (inclusief BOVAG-garantie) aangeschaft? Zo ja; u kunt uw geschil ter beoordeling voorleggen aan de Geschillencommissie Voertuigen.

Meer informatie over klachten na aankoop vindt u op onze website.