Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Hoeveel wc's en douches MOET een camping met 250 kampeerplaatsen minimaal bieden EN wie houdt toezicht op de kwaliteit?

Vraag gesteld door Mw. P.A. de Nachtegaal op 23 mei 2016

Sinds Camping Bad Hoophuizen te Hulshorst opgekocht is door Droomparken zijn kampeerders tweederangs burgers die aan het oog van potentiele huiseigenaren onttrokken moeten worden. Daarom heeft de beheerder / eigenaar dit voorjaar zandwallen om de kampeerveldjes opgeworpen (voor kampeerders hebben deze bulten GEEN toegevoegde waarde).
EN het aantal toiletten en douches zijn VERMINDERD!!!! (het aantal kampeerplekken gok ik op 120 stuks rondom de sanitaire unit links op de plattegrond)
Ook de tijd die de schoonmakers krijgen om het sanitair te reinigen is minimaal; een kwartier 's morgens en een kwartier s avonds.
Kortom, waaraan MOET een camping voldoen? EN wie controleert de kwaliteit? En welke stappen kunnen wij simpele kampeerders ondernemen?

Antwoord van Michiel

Antwoord van Michiel

ANWB Expert

U vraagt zich af hoeveel toiletten/douches er minimaal aanwezig moeten zijn op een camping met 250 plaatsen.

Voorheen was een en andergeregeld bij wet; Wet op de Openlucht Recreatie. Tegenwoordig is het aan de ondernemer zelf om dit te bepalen.

Wel zou je kunnen stellen; des te minder sanitaire voorzieningen op een camping, des te eerder zal een recreant op zoek gaan naar een camping waar deze verhouding wel redelijk is.

Evenmin is er van overheidswege een instantie, die toezicht houdt op de hygiëne op een camping,