Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

brandvoorschriften schuur bij stacaravan

Vraag gesteld door brandvoorschriften op 8 september 2015

Ontvingen van camping (Goeree Overflakkee) een schrijven (docx !) waarin werd medegedeeld, dat wij ingrijpende wijzigingen aan ons schuurtje moeten doorvoeren vóór 1 maart 2016. Duidelijk een tekst, die overgenomen is. Div. instanties w.o. Gemeente en brandweer weten van niets. Eisen zijn minimaal discutabel.
Geen documenten van officiële instantie ontvangen, wel opgevraagd aan de campingbeheerder.
Staat wel meteen plaatselijk klusbedrijf bij, beetje vreemd niet. Daarnaast schijnt er op andere campings (nog) niets bekend te zijn. Vragen ons daarom af, of e.e.a. een lokaal initiatief betreft en in hoeverre wij hieraan gevolg moeten geven cq. wat de mogelijkheden/alternatieven zijn.
Gaarne advies, zodat wij eventueel de vereiste (juridische) stappen kunnen ondernemen.

Antwoord van David

Antwoord van David

ANWB Expert

U heeft een brief ontvangen van uw campingbeheerder waarin wordt aangegeven dat u in het kader van brandveiligheid wijzigingen aan uw schuur moet doorvoeren voor 1 maart 2016. U vraagt of u verplicht bent gehoor te geven aan de brief. 

Er kunnen vanuit de gemeente regels zijn met betrekking tot de brandveiligheid op de camping. Ook de campingbeheerder kan hiervoor eisen stellen. Ik kan niet beoordelen of de voorschriften zoals weergegeven in de brief redelijk zijn. Indien u weigert de voorschriften uit te voeren, kan dit gevolgen hebben voor uw verblijf op deze camping. De campingeigenaar kan bijvoorbeeld besluiten in het vervolg geen nieuwe huurovereenkomst met u aan te gaan. 

U heeft de vrijheid zelf te kiezen voor een ondernemer die deze werkzaamheden kan uitvoeren. 

Geschillencommissie

Als de camping is aangesloten bij de RECRON, dan kunt u het geschil voorleggen aan de Geschillencommissie Recreatie.