Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Bmw 1 serie gekocht via bemiddelaar. Volgende dag storingslampje en in noodloop. Blijkt versleten ketting en kapot geslagen ketting geleider

Vraag gesteld door Juul87 op 18 januari 2017

7 januari een bmw 116i gekocht van 2012 met 158000km op. Onderhoudshistorie opgevraagd (dealer onderhouden) bekeken en testrondje gereden. Nog wat navraag gedaan over aankomend onderhoud. Volgens bemiddelaar voorlopig geen onderhoud omdat de auto dealer onderhouden is. De volgende morgen na 2km rijden in noodloop. Uit laten lezen, melding over de vanos en ketting. Kleppendeksel gelicht en nu blijkt de ketting versleten te zijn, ketting geleider is afgebroken en op de nokkenassen zit corrosie. In hoeverre kan ik een beroep doen op non-conformiteit richting de vorige eigenaar. Aankoop is via bemiddelaar gegaan maar dus eigenlijk particulier omdat de auto nooit op naam van bemiddelaar heeft gestaan.

Antwoord van Michiel

Antwoord van Michiel

ANWB Expert

U heeft via een bemiddelaar een BMW 1-serie gekocht (2012/158.000 km) van een particulier. Een dag na levering schiet de auto in een noodloop; versleten distributieketting en en een defecte kettinggeleider. U vraagt zich af of u zich met succes op (non-)conformiteit kan beroepen.

Om uw juridische positie goed te kunnen beoordelen, ontvang ik graag eerst van u per e-mail een kopie van de overeenkomst met de bemiddelaar, inclusief de toepasselijke algemene voorwaarden.