Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

bekeuring van inrijden verboden tunnel in oostenrijk

Vraag gesteld door bekeuring oostenrijk op 13 oktober 2017

wij wilden met auto en caravan vanuit Duitsland via Arlbergtunnel naar italie maar onderweg stonden er borden arlberg tunnel gespert rij via munchen daar wij daar niet bekend waren verwachten wij dat er wel een bord met verwijzing naar munchen maar deze kwamen niet waardoor wij plotseling voor tunnel kwamen te staan waar stond dat je deze tunnel overdag niet in mocht (let op bord stond 2 meter voor tunnel zonder uitwijk mogelijkheid )waardoor wij gedwongen waren om deze tunnel in te rijden ,aan het einde van de tunnel zijn wij direct een parkeerplaats op gegaan waar wij wilden kijken wat nu ?maar het was al te laat en een politieman kwam de boete al incasseren .want deze tunnel was overdag gesloten voor aanhangers boven de 500 kg van 9 tot 5 daarna mocht iedereen er wel met caravan doorheen rijden .wat nu bekeuring koste wel 150 euro ???

Antwoord van Michiel

Antwoord van Michiel

ANWB Expert

U heeft in Oostenrijk een boete gekregen voor het inrijden van een tunnel met een aanhanger > 500 Kg tussen 09-17 uur. U vraagt zich af of bezwaar zinvol is.

Ervaring leert dat bezwaar maken in dit soort gevallen weinig zinvol zijn. Naast het feit dat de kans bestaat dat u een eerder verkeersbord over het hoofd heeft gezien. Mocht u ter plekke de boete hebben afgerekend, dan is het sowieso niet meer mogelijk bezwaar in te dienen. Door betaling impliceert u akkoord te zijn met de boete.

Meer informatie over verkeersboetes uit Oostenrijk vindt u op onze website.***

Reactie van bekeuring oostenrijk:

sorry maar dit antwoord is niet conform het verhaal van de politie ter plaatse heb hierna een maand later een brief van de Oostenrijkse politie gehad waarin staat dat ik binnen 14 dagen in protest kon gaan tegen deze boete dus????