Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Wij willen een groepsaccomodatie annuleren, de verhuurder is geen recronlid, maar hanteert wel de recronvoorwaarden.

Vraag gesteld door Klaas64 op 27 februari 2017

Wij vragen ons af of dit mag en of wij ons daaraan te houden hebben.
Verder zijn de voorwaarden niet vooraf aan ons ter hand gesteld, ze staan wel met een verwijzing onderaan de boekingsbrief, maar zijn op de website heel moeilijk te vinden. Twee maanden van te voren afzeggen is al 95% van de kosten!
Kunnen wij zonder kosten annuleren, of alleen de aanbetaling, doordat hij ze ons niet ter hand heeft gesteld op grond van het volgende?

http://www.wieringa-advocaten.nl/nl/weblog/2012/07/02/het-ter-hand-stellen-van-algemene-voorwaarden.

Antwoord van Michiel

Antwoord van Michiel

ANWB Expert

U wil de door u geboekte groepsaccommodatie annuleren. Hoewel de ondernemer geen RECRON lid is, hanteert hij desondanks de RECRON voorwaarden (groepsaccommodatie). Op grond van deze voorwaarden zou u bij annulering - binnen twee maanden voor aankomst - 95% van de huurkosten verschuldigd zijn. U vraagt zich onder meer af of de RECRON voorwaarden hier überhaupt wel toepasselijk zijn.

De mogelijkheid van annuleren komt in het Burgerlijk Wetboek niet voor. Ofwel; indien u een huurovereenkomst met betrekking tot een groepsaccommodatie bent aangegaan met de verhuurder, dan dient u deze tegen de overeengekomen huurprijs af te nemen.

Door u te beroepen op de vernietiging (niet toepasselijkheid) van de algemene voorwaarden - al dan niet toegestane gebruik RECRON voorwaarden en/of de verhuurder u als huurder wel een redelijke mogelijkheid heeft geboden om van de algemene voorwaarden kennis te nemen, maakt dat u in zijn geheel niet kunt annuleren en u gehouden bent de huurovereenkomst na te komen.

Afhankelijk van de reden voor annulering - huurovereenkomst groepsaccommodatie - kunt u wellicht wél een beroep op een eventueel beschikbare annuleringsverzekering.