Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Verhalen vandalisme schade

Vraag gesteld door Matthijsder op 18 mei 2015

Ik ben op zoek naar advies voor de volgende kwestie. Mijn auto is door vandalisme beschadigd, aangifte gedaan en er is zowaar een bekennende dader die naar bureau Halt is gestuurd. Halt zorgt ook voor afhandeling van de schade.

Na enige tijd ben ik zelf gaan bellen met Halt om te vragen hoe de zaak er bij stond. Net bij mij is er iets misgegaan waardoor mijn aangifte niet is mee genomen terwijl mijn buurmans schade vergoed wordt. Volgens Halt is de zaak afgehandeld en heb ik pech gehad.
Ik kan natuurlijk zowiezo een klacht indienen bij de Politie die het formulier niet goed aangeleverd zou hebben aan Halt, maar is dat een zinvolle en de beste weg?

Wie heeft raad?

Antwoord van David

Antwoord van David

ANWB Expert

Uw auto is beschadigd en de dader is naar bureau Halt gestuurd. Halt heeft voor de afwikkeling van de schade gezorgd, echter is de aangifte niet goed aangeleverd door de politie. 

Ik zou u adviseren toch ten eerste een klacht in te dienen bij de politie. Wellicht kan het dan toch tot een afwikkeling van de schade komen. Mocht dit niet tot een oplossing leiden, dan dient u een civiele procedure te starten. U moet de dader dan aansprakelijk stellen voor de schade. Hiervoor kunt u een van onze modelbrieven gebruiken. Meer informatie vindt u nog op onze website: http://www.anwb.nl/rechtshulp/aanrijding-en-dan/schade-verhalen-hoe/schade-verhalen