Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

modelbrief afkopen aansprakelijkheid

Vraag gesteld door TimonF op 25 april 2016

Ik heb bij het uitparkeren een andere auto een klein deukje bezorgd. We hebben samen afgesproken dat we dit kosten niet via de verzekering willen laten verlopen. Nu zoek ik een "modelbrief" waarin we dit vastleggen. Nl. dat ik met de betaling de verdere aansprakelijkheid heb afgekocht.

Antwoord van Michiel

Antwoord van Michiel

ANWB Expert


U wil met een wderpartij een kleien parkeerschade buiten de WAM verzekeraars om afhandelen. U vraagt zich af of er een modelbrief bestaat voor onderling regelen schade.

Kan u helaas niet aan een dergelijke modelbrief helpen. Op zich is het vrij eenvoudig om een schuldregeling op te stellen; namen beide partijen vermelden, kort omschrijven gebeurtenis, kort omschrijven schaderegeling, voorts omschrijven dat u betaling zal verrichten 'tegen finale kwijting' (Deze finale kwijting zorgt ervoor, dat u schuldenvrij bent na afloop van de schuldregeling). Uiteraard dienen beide partijen de schaderegeling te ondertekenen.

Een tweede mogelijkheid is om de parkeerschade via uw autoverzekeraar te laten verlopen. Merendeel verzekeraars bieden hun verzekeringsnemers de mogelijkheid om uitgekeerde schadebedragen - binnen een jaar - terug te storten, opdat de verzekeringsnemers in hun aantal schadevrije jaren worden hersteld. Neem hiervoor contact op met u autoverzekeraar.