Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

algemene voorwaarden bovag autobedrijven

Vraag gesteld door P@olo op 3 juli 2017

Als particulier auto gekocht, alg.v.w. zakelijke markt van Bovag zijn door dealer bij koopovereenkomst gevoegd. Ik wil koop annuleren (15% betalen) dús m.i. is artikel 8 (Annuleren) van de Alg.v.w. Bovag Autobedrijven koop/reparatie & Onderhoud van toepassing. Ik kan dan annuleren, ook als de verkoper niet in verzuim is. Is mijn redenering juridisch gezien juist? Bij de "zakelijke markt" kan ik niet annuleren, maar ik ben écht een particulier.

Antwoord van Annemieke

Antwoord van Annemieke

ANWB Expert

U heeft als particulier een auto gekocht. U wilt de koopovereenkomst annuleren. In de voorwaarden die u bij de overeenkomst heeft gekregen wordt hier niets over vermeld. Het betreffen de voorwaarden voor de zakelijke markt.

De BOVAG voorwaarden voor de zakelijke markt zijn bestemd voor overeenkomsten met betrekking tot koop, reparatie en onderhoud van auto’s, onderdelen en toebehoren daarvoor, gesloten tussen leden van BOVAG Autodealers en BOVAG Onafhankelijke Autobedrijven en kopers of opdrachtgevers uitsluitend handelende in de uitoefening van een beroep of bedrijf.

U geeft aan als particulier de auto te hebben gekocht. Het lijkt er op dat u eenvoudigweg de verkeerde voorwaarden heeft meegekregen Dze zijn niet bedoeld voor particuliere aankopen. Neemt u contact op met de verkoper om dit aan te geven en beroept u zich alsnog op de voor u geldende voorwaarden.