Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Ik wil bezwaar maken tegen een parkeerboete van de gemeente, moet ik al betalen of niet?

Vraag gesteld door Pontier op 8 oktober 2015

Ik wil bezwaar maken tegen een parkeerboete van de gemeente, hiervoor heb ik een voorbeeldbrief van jullie gebruikt. Nu staat er in jullie uitleg dat er bij een boete van het CJIB, de betalingsverplichting word opgeschort, en je dus moet wachten betalen. Bij de uitleg van een boete bij de gemeente word verder niets vermeld. In de brief van de gemeente staat dat ik wel moet betalen, of dat er anders invorderingsmaatregelen worden getroffen. Wat is nu het meest verstandig om te doen? Zijn dit slechts dreigementen van de gemeente en mogen ze dit niet doen juridisch gezien. Of gaat de procedure bij de gemeente anders?

Antwoord van Michiel

Antwoord van Michiel

ANWB Expert

U vraagt ons of het bezwaar maken tegen een naheffing (gemeentelijke) parkeerbelasting de betalingsverplichting opschort?

In tegenstelling tot een (parkeer)boete afkomstig van het CJIB dient een naheffing (gemeentelijke) parkeerbelasting binnen de gestelde termijn te worden voldaan, ook als u tegen deze naheffing parkeerbelasting bezwaar aantekent.

Indien betaling niet tijdig is ontvangen, zal de gemeente inderdaad invorderingsmaatregelen nemen. Tevens zal een eventueel ingesteld bezwaarschrift niet in behandeling worden genomen.

Voor meer informatie over parkeerboetes; raadpleeg onze website.