Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Auto blijkt miskoop hoe nu handelen

Vraag gesteld door Maarten73 op 23 juli 2018

Goedendag. Begin april hebben wij een Renault Senic gekocht. Net 100000 km op de teller en de verkoper die een Autopoets bedrijf heeft voor dealerauto,s had in zijn advertentie staan dat de auto zeer mooi was en technisch goed onderhouden en in nieuw staat was.
Wij hebben de auto voor €3500 gekocht met een nieuwe apk erop. Wij wonen in Emmeloord en de auto is gekocht in Amersfoort.
Al op de weg naar huis begon de klok te weigeren. Ook de airconditioning deed het niet. Wij hebben de auto 2keer teruggebracht voor reparatie de eerste keer de parkeersensoren en de tweede keer voor de airconditioning In totaal heeft de auto 3 week daar gestaan. Toch blijft hij storingen aangeven. Nu hebben wij de auto bij een renaut dealer in Emmeloord laten nakijken maar hij is total loss Er mankeert zoveel aan de auto dat de kosten €2800 zullen zijn om dit te laten repareren.
Wisser achter Accu
Airco
3 Banden
Wiellager+naaf+remblokken en schijven voor
Remblokken+schijven+lager achter
aandrijfas keerringen.
Weer contact met de verkoper opgenomen maar die is ons zat. Wij hebben om ons geld terug gevraagd dan krijgt hij de auto weer. Hij gaat hier niet mee accoord. Hij wil ons er nog ,€1500 voor geven of moeten maar de jurist starten. Alle contacten zijn via de app gegaan die wij nog hebben en het laatste tel gesprek waarin wij hem vertellen wat de dealer aangaf hebben wij opgenomen.
Welke stappen moeten wij ondernemen om ons geld terug te krijgen. Wij hebben er in totaal erg weinig mee gereden omdat de auto onbetrouwbaar is. Ondertussen is de klok door een andere garage vervangen.
Ook vragen wij ons af hoe het mogelijk is dat de auto door de keuring is gekomen.
Bij doorzoeken van ons zijn wij er achter gekomen dat de auto behoorlijke schade heeft gehad in het verleden, dan liegt de verkoper toch door te zeggen dat de auto in nieuwstaat is? Mag dit ongestraft? Ondertussen hebben wij ook behoorlijk kosten gemaakt door hen en weer te rijden met 2auto,s ivm het niet krijgen van een huurauto en hebben wij bij kennissen herhaaldelijk een auto moeten lenen. Ook deze kosten willen wij op de verkoper verhalen. Graag horen wij u advies en zien met belangstelling u reactie tegemoet. Met vriendelijke groet

Antwoord van Michiel

Antwoord van Michiel

ANWB Expert

Begin april van dit jaar heeft u een gebruikte Renault Scenic gekocht van een poetsbedrijf voor € 3.500,-. Ondanks aanprijzingen door de verkoper bleek de auto vele gebreken te kennen. Nu de verkoper niet thuis geeft, vraagt u zich af wat uw rechten zijn.

Alvorens uw vraag deugdelijk te kunnen beantwoorden, ontvang ik graag eerst van u de navolgende aanvullende informatie:
  • Handelt het poetsbedrijf ook in auto's? Of heft u de auto van het bedrijf zelf overgenomen? Ofwel; wel of niet sprake van een consumentenkoop.
  • wat is het bouwjaar van de auto?
  • Is de kilometrage logisch? (zie website RDW)
  • Is de auto geleverd met garantie?

Reeds nu wijs ik u op onze informatie over 'Klachten na aankoop' op onze website.