Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

afneembare trekhaak bij inruil auto

Vraag gesteld door duurtinus op 5 november 2017

Bij aankoop van een Citroen C3 van 2016 ruilde ik mijn C3 van 2013 in. In de overeenkomst werd de waarde van de inruilauto bepaald uitgaande van catalogusprijs en aanwezige opties van de uitrusting. Ik heb er als accessoire een afneembare trekhaak op laten monteren en de garage eist nu ( 2 maanden na de overeenkomst) de afneembare kogelstang op. Ik meen dat zij (na de inruilauto 3x geïnspecteerd te hebben en geen woord over de bij die gelegenheden ontbrekende trekhaak te hebben gezegd of die erbij te hebben geëist) geen recht meer op die kogelstang hebben, die ik immers ook los kan verkopen.
De garage dreigt een nieuwe kogelstang te gaan kopen en de kosten op mij te verhalen.
Graag Uw advies.

Antwoord van Michiel

Antwoord van Michiel

ANWB Expert

Twee maanden geleden heeft u uw 'oude' Citroën C3 met afneembare trekhaak ingeruild voor een nieuwere Citroëm C3. Twee maanden na levering verlangt de dealer de ontbrekende kogelstang. U vraagt zich af of u gehouden bent deze kogelstang alsnog te leveren.

Vraag is wat destijds overeen is gekomen. Als u bij sluiten van de koopovereenkomst de kogelstang op de auto had zitten, dan dient u deze bij levering ook te leveren. Tenzij partijen bij sluiten van de koopovereenkomst anders zijn overeen gekomen.