Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

weigering minderjarigen op camping

Vraag gesteld door Marwaa op 17 juli 2018

In januari heb ik voor mijn en zoon en een vriend van hem (16 en 17) een online-reservering gedaan op een Kroatische camping. Toevallig kwam ik erachter dat de minimum leeftijd van één van de gasten 18 moet zijn. Dit was mij bij het reserveren niet bekend (niet vermeld op website). Ikzelf ben op 20 km afstand in een vakantiehuis. Aangezien de tickets zijn geboekt, zal ik in ieder geval afreizen. Hoe kan ik de camping ervan overtuigen dat ik in de buurt ben en gewoon de verantwoordelijkheid kan nemen? Oftewel, hoe kan ik er voor zorgen dat zij toch een leuke vakantie zullen hebben...

Antwoord van Annemieke

Antwoord van Annemieke

ANWB Expert

U heeft voor uw zoon een camping geboekt. Nu blijkt dat hij minimaal 18 zou moeten zijn. Uw zoon is echter 16 jaar. U vraagt wat u nu kunt doen.

U zult met de camping contact op moeten nemen om dit te bespreken. Weigert de camping uw zoon toe te laten, dan heeft u nu nog de mogelijkheid om te zoeken naar een alternatief. U kunt aangeven dat u in de buurt verblijft en uw gegevens kunt achterlaten. Uiteindelijk is het aan de camping of zij voor uw zoon een uitzondering willen/kunnen maken.