Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

waar vind ik of een rood kruis boven de rijbaan is geweest?

Vraag gesteld door polarbrowneyes op 30 augustus 2018

Afgelopen dinsdag ben ik staande gehouden door de politie, omdat, zoals zij zeggen, ik een rood kruis zou hebben genegeerd. Ik ben me van geen schuld bewust en weet alleen dat de baan naast me een rood kruis had, dat was de vierde baan op de A4 waar ook een doorgetrokken streep (tussen derde en vierde baan) was. Aangezien het staande houden kilometers verderop en een stuk van de snelweg was, was het ook niet meer te verifiëren. Als ik op de vierde baan zou hebben gereden (hetgeen ik niet deed) was het overschrijden van de doorgetrokken streep me ook wel ten laste gelegd of in ieder geval meegedeeld.

Nou wil ik graag nagaan of ook op de derde baan een rood kruis heeft gestaan; ik neem aan dat daar ook wel een soort logboek van wordt bijgehouden. Maar ik kan nergens vinden waar ik dat kan navragen.

Kan iemand mij vertellen waar ik zo'n verzoek kan neerleggen?

Antwoord van Annemieke

Antwoord van Annemieke

ANWB Expert

U heeft een bekeuring ontvangen voor het negeren van een matrixbord. U zou graag informatie vinden over welke informatie het matrixbord dat u passeerde op dat moment gaf.

Mogelijk kunt u dit opvragen bij Rijkswaterstaat. De filebeveiliging op deze matrixborden gaat geheel automatisch. Het wordt ingeschakeld als er bepaalde snelheden worden gereden. Of deze snelheden worden bijgehouden en of deze worden vrijgegevens kan Rijkswaterstaat u aangeven.

Op de bekeuring zelf wordt tevens aangegeven of er foto's beschikbaar zijn en hoe u deze kunt opvragen.