Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

verkeerde naam op vliegticket

Vraag gesteld door hymer578 op 2 augustus 2018

Wij hebben een reis geboekt naar Goa India, per vergissing onze naam mijn achternaam op het ticket van mijn vrouw geplaatst in plaats van haar meisjesnaam zoals op het paspoort,
Wij zijn in de 70 dus op leeftijd, maar Supersaver waar de reis geboekt hebben wil de naam niet veranderen staat wel in de voorwaarden €100 geen probleem voor ons maar zij willen dat ik een nieuw ticket aanschaf en verwijzen daarbij naar de luchtvaartmaatschappij Oman air maar deze verwijst ons weer naar Supersaver, wij weten het niet meer misschien kunt u ons helpen

Antwoord van Lisette

Antwoord van Lisette

ANWB Expert

U hebt een ticket naar Goa geboekt, waar de verkeerde naam van uw vrouw op staat. Om dit te wijzigen wordt u van het kastje naar de muur gestuurd. U wilt weten wat te doen.

Meestal zijn aanpassingen van de naam wel mogelijk, maar niet alle luchtvaartmaatschappijen gaan hier even soepel mee om. Bij de meeste luchtvaartmaatschappijen kan tegen betaling de naam op het ticket worden aangepast. Bij sommige maatschappijen moet je een nieuw (vaak duurder) ticket kopen. Het kan zijn dat Supersaver of Oman Air inderdaad deze voorwaarde stelt.

Aanpassing van een naam op een vliegticket is doorgaans tot minimaal 24 uur voor vertrek van de vlucht mogelijk.

Ik adviseer de algemene voorwaarden van Supersaver en Oman Air hierop na te slaan.***

Reactie van hymer578:

Hallo mevrouw Lisette Schreuder, bedankt voor uw reactie ik las in de voorwaarde van Supersaver dat een verandering in het ticket mogelijk is kosten €100 alleen zeggen zij dat niet mogelijk is bij Oman air.

Is het dan mogelijk op een andere datum te vertrekken met een geheel nieuw ticket, of anders als wij inchecken op Schiphol bij KLM daar veranderen zij het ticket voor €35 wat dacht U?***

Reactie van Lisette Schreuder:

Of u het ticket kunt wijzigen op Schiphol bij de KLM betwijfel ik. U heeft immers een ticket geboekt bij Oman AIr en niet bij de KLM. U heeft met Oman Air de vervoerovereenkomst gesloten. Als bemiddelaar kan Supersaver kennelijk alleen maar tickets wijzigen als de luchtvaartmaatschappij dit toestaat.

Als Oman Air het ticket niet wil wijzigen, ook niet voor € 100, dan zit er niets anders op dan een nieuw ticket voor uw vrouw te kopen.