Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Mijn Garage vraagt om Coulance mag dit, is dit terecht en zo ja hoeveel?

Vraag gesteld door VTRon op 14 februari 2017

Op 1 Dec is de turbo van mijn volvo C30 uit 2008 vervangen en op 21 januari was deze alweer stuk en is onder garantie weer vervangen. Na het ophalen op 28 januari klonk er na +- 40 km een harde ratel/tik in het blok. De auto heb ik direct aan de kant gezet en de volgende dag heeft de anwb na een korte diagnose (zover dat mogelijk is met een ratel in het blok) naar mijn garage gesleept. Gisteren nu 2 weken geleden heb ik contact gehad met de garage en zij zijn van mening dat er zich een smering probleem heeft voorgedaan. Gevolg lagers en nokkenas beschadigd.
Nu is het zo dat mijn garage heeft voorgesteld om de auto volledig te repareren en dat ik dan bij oplevering maar "zie" hoe we hier mee omgaan. Waarschijnlijk verwachten ze dat ik een deel mee betaal. Ik heb zoiets nog niet eerder meegemaakt en volgens mij kan het ook duiden op een slechte reparatie. Vandaar mijn vragen: Mag dit? Is dit terecht en zoja hoeveel.........

M.v.g.
Ron

Antwoord van Annemieke

Antwoord van Annemieke

ANWB Expert

Vlak na de reparatie van uw auto komt u met pech te staan. Er is weer een behoorlijke reparatie nodig. De garage geeft aan dat u er samen wel uitkomt voor wat betreft de kosten.

Als er een reparatie wordt uitgevoerd heeft u garantie op de uitgevoerde werkzaamheden. De vraag is nu wat de oorzaak is van de schade. Ligt deze in de uitgevoerde werkzaamheden, dan zou de reparatie onder garantie moeten worden uitgevoerd. Is er iets anders aan de hand dan hangt het af van de oorzaak of u de garage (deels) kunt aanspreken. U zult dus de garage naar de oorzaak moeten vragen. Het is wel zaak om de vervangen onderdelen achter te houden voor eventueel nader onderzoek. U heeft ook het recht om zelf de oorzaak te laten onderzoeken als u er met de garage niet uitkomt. Het is verstandig direct aan garage te vragen om de onderdelen te bewaren.

Voor de wijze waarop u de garage vervolgens kunt aanspreken verwijs ik u graag naar het stappenplan reparatie en onderhoud op onze website.