Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Hoe te handelen na ontvangst aangetekende brief Portugese Justitie

Vraag gesteld door Ruud van A op 26 augustus 2015

Op 27 december 2014 een boete gehad in Portugal-Algarve-Guia-E.N 125
voor het overschrijden van een doorgetrokken witte streep.Het bedrag van 50 Euro heb ik ter plaatste betaald.Was in de veronderstelling dat het daarmee afgehandeld was. Op 25 augustus(gisteren) een aangetekende brief ontvangen in het Portugees die ik met Google vertalen niet in het Nederlands kan lezen door alle juridische termen.
Het lijkt erop dat ik binnen 15 dagen na ontvangst van de brief moet reageren.
Heel graag advies. Alvast bedankt

Antwoord van David

Antwoord van David

ANWB Expert

U heeft een aangetekende brief ontvangen uit Portugal  in verband met een boete die u heeft ontvangen voor het overschrijden van een doorgetrokken streep. 

Wanneer er in Portugal een boete wordt opgelegd kan betaling direct of binnen 15 dagen na constatering van de overtreding. Deze termijn staat ook voor het instellen van beroep. 

Indien de boete niet direct wordt betaald, dan dient u een waarborgsom te betalen. De uiteindelijke opgelegde boete wordt verrekend met de betaalde waarborgsom. Volgens onze informatie staat er voor deze overtreding een boete van € 120 tot € 600. Het lijkt hierom te gaan u de mogelijkheid te geven beroep in te stellen tegen de boete. U kunt nog contact opnemen met de Portugese instantie en verzoeken om een vertaalde brief naar het Engels.