Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Distributieketting Toyota Yaris vervangen bij km stand 64000

Vraag gesteld door aad14 op 14 juli 2016

De distributieketting van de Toyota Yaris moet nu al worden vervangen bij km stand 64000. Auto is 8 jaar oud en heeft alle beurten gehad aantoonbaar bij de officiele toyota dealer.

Dealer geeft aan dat de reparatiekosten van 950 euro gewoon betaald moeten worden. gaat niet verder dan 10% coulance op aanvankelijke reparatie kosten. 

De verkoper van de dealer geeft overigens aan dat een distributieketting een leven lang mee moet gaan. Wat nu? Ook Toyota Nederland geeft geen thuis en draait er van weg. Ik hoor graag welke stappen ik het beste kan ondernemen.

Antwoord van Michiel

Antwoord van Michiel

ANWB Expert

De distributieketting van uw Toyota Yaris (64.000 km) moet worden vervangen. Kosten € 950,- De dealer geeft niet thuis. U vraagt zich af wat uw rechten zijn.

Een distributieketting dient -in tegenstelling tot een distributieriem- bij normaal gebruik en regulier onderhoud een autoleven lang mee te gaan.

Indien een distributieketting vervangen moet worden, komen de reparatiekosten - op grond van de wettelijke garantie; conformiteit ex art 7:17 BW e.v. - in beginsel voor rekening van de dealer (waar u de auto heeft gekocht). In sommige gevallen is een gebruiksvergeoding op zijn plaats, maar in casu is dit niet aan de orde (u wordt er immers niet beter van).

Mocht u niet tot overeenstemming komen met de dealer schakel uw rechtsbijstandverzekering in.Leg het geschil ter beoordeling voor aan de Geschillencommissie Voertuigen.

Voor meer informatie over klachten na aankoop, verwijs ik u graag naar onze website.