Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Cruise control mist

Vraag gesteld door Wampus5 op 5 juli 2017

Ik heb vorige week een 2e hands auto gekocht waar in de advertentie en de kaart in de showroom op stond dat er Cruise control in de auto zat. Nu blijkt na aankoop dit er toch niet op te zitten. Nu doen zij mij een voorstel om de kosten voor het inbouwen 50/50 te verdelen.
Is dit reëel? Mijn mening is eigenlijk dat zij dit op hun kosten moeten doen, omdat zij mij een auto verkocht hebben waar dat op staat.

Antwoord van Michiel

Antwoord van Michiel

ANWB Expert

U heeft een gebruikte auto gekocht bij een garagist. Na levering blijkt de optie cruise control er niet op te zitten, in tegenstelling tot de advertentie/kaart in showroom deed vermoeden. Voorstel van garagist is om de cruisecontrol alsnog in te bouwen, en de kosten te verdelen. U vraagt zich af of dit wel redelijk is.

Als een auto wordt aangeprezen (advertentie/kaart in showroom) met cruisecontrol, dan mag u erop vertrouwen dat deze optie daadwerkelijk aanwezig is.

Mocht na levering de cruisecontrol ontbreken, dan dient de verkoper alsnog de cruisecontrol in te bouwen. Kosten komen volledig voor rekening vand e verkoper.

Geschillen
Mocht u niet tot overeenstemming komen met de verkoper, dan kunt u - indien garagist BOVAG lid is - de zaak ter beoordeling voorleggen aan de Geschillencommissie Voertuigen. Al dan niet met hulp van uw eventuele rechtsbijstandverzekering.

Meer informatie overklachten na aankoop vindt u op onze website.