Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Terugroep actie Skoda betreffende sjoemel software

Vraag gesteld door N. Hubers op 20 november 2017

Beste
In de extra regeling staat dat er extra garantie is op 11 onderdelen na aanpassing van de software, moeten deze 11 onderdelen niet eerst worden vervangen?
Er zal na de software aanpassing niet bewezen kunnen worden of de schade voor of na de aanpassing is geschied, daarbij zal Skoda altijd kunnen zeggen dat de schade al aanwezig was voor de de aanpassing.
Je kan naar mijn mening alleen een garantie geven op nieuwe onderdelen.
Daarbij is bij onze Skoda al de EGR klep vervangen, en een van deze onderdelen die onder de garantie valt is de EGR klep.
In hoeverre is de oude software hier dan ook niet schuldig aan?
En wat voor andere schade kan de sjoemel software al niet hebben veroorzaakt? Kan hier nog iets tegen worden gedaan.

Antwoord van David

Antwoord van David

ANWB Expert

Uw vraag is in behandeling genomen. U ontvangt zo spoedig mogelijk een antwoord.***

Reactie van Yda Matthijssen:

U stelt een aantal vragen over de extra regeling in verband met het vervangen van de sjoemelsoftware.

Deze regeling is tot stand gekomen om autobezitters die opgeroepen worden voor de update in verband met de sjoemelsoftware in hun auto meer zekerheid te geven. Om in aanmerking te komen voor de extra regeling is het niet nodig dat al de genoemde onderdelen eerst vervangen worden. De extra regeling is juist bedoeld om autobezitters de zekerheid te geven dat ze niet geconfronteerd worden met nadelige consequenties van de update.

In uw vraag geeft u aan dat het lastig zal zijn te bewijzen dat bepaalde mankementen het gevolg zijn van de update. De extra regeling is in het leven geroepen om dit bewijsprobleem op te lossen.

Uit uw vraag kan ik niet afleiden of uw EGR klep voor of na de update vervangen is. Indien dit na de update is geweest en u hebt moeten betalen voor de nieuwe EGR klep dan adviseer ik u contact op te nemen met de importeur. Want de EGR klep valt onder de extra regeling.

Het is niet bekend dat de oude sjoemelsoftware schade heeft veroorzaakt. Het is juist de update die vragen oproept en waarvoor deze extra regeling is.

Meer informatie over de extra regeling vindt u op volkswagen.nl