Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Probleem met verzekering dochter fbto. Ik leende auto

Vraag gesteld door Rotterdam1 op 11 augustus 2017

Geachte.

Ik nocht van mijn dochter haar auto lenen deze had ik geparkeerd bij mijn andere dochter. Op 6 augustus ging ik naar de auto toe en zag dat er poging tot diefstal was gedaan aan mujn dochter haar auto. Ik vond een gelijk soort sleutel in de bestuurderskant deur. Deze heb ik eruit gehaal om de auto van binnen te bekijken en omdat er een takelwagen kwam. Me dochter heeft de rest met fbto verzekeringen geregeld. Fbto vind van mening dat schade door vandalisme komt. Mijn dochter heeft een wa plus verzekering en dit wordt dus niet vergoed. Ik heb de auto gezien en ben van mening poging tot diefstal. Ik wil hier hulp bij. Ik vind dit zo erg voor mij dochter ze heeft de auto met haar spaargeld gekocht omdat ze angstig is op straat . Nu heeft ze niks meer en is ze terug bij af. Ze heeft zelf heel veel gebeld met fbto maar ze komen er niet uit. Kunt u ons juridisch bijstaan.

Antwoord van Marika

Antwoord van Marika

ANWB Expert

U hebt de auto van uw dochter geleend. Die die hebt u vervolgens geparkeerd. Bij terugkomst merkt u op dat er een poging tot diefstal is gepleegd bij de auto. De verzekeraar keert niets uit op basis van de WA plus verzekering van uw dochter. U vraagt zich af of er juridische mogelijkheden zijn.

Dader (on)bekend?
Het kan zijn dat de dader (inmiddels) bij u bekend is. In dat geval moet u aangifte doen en de dader aansprakelijk stellen voor de schade aan de auto. Als het om een minderjarige dader gaat dan kunt u de wettelijke vertegenwoordiger(s) aansprakelijk stellen. Als de dader de schade niet wilt vergoeden dan is een procedure bij de kantonrechter of de rechtbank mogelijk. Indien de dader onbekend is, is het uiteraard ook verstandig om aangifte te doen bij de politie.

In geval van diefstal of vernieling/vandalisme is geen beroep op het Waarborgfonds Motorverkeer mogelijk.

Als u een rechtsbijstandverzekering hebt dan adviseer ik u deze hiervoor in te schakelen.