Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

levering caravan met vermoedelijke leveringstermijn

Vraag gesteld door meet en regel op 7 februari 2016

Ik heb een caravan gekocht met een vermoedelijke leveringsdatum van 1-4-2016.
Nu heb ik een brief gekregen dat verwacht wordt dat de caravan rond 15 april op transport gaat. Ik wil het bedrijf in gebreke stellen want mijn vakantie kan nu niet doorgaan en heb ik de caravan niet nodig. Moet ik nu gelijk een brief sturen met een nieuwe uiterste levertermijn ik denk 29-04-2016, oorspronkelijke datum plus 4 weken om het alsnog aan mij te leveren. Kan ik ook wachten tot eind maart?

Antwoord van Annemieke

Antwoord van Annemieke

ANWB Expert

U heeft een caravan gekocht die naar nu blijkt later zal worden geleverd.

De Bovag voorwaarden bepalen wat u kunt doen op het moment dat de door u bestelde caravan niet op tijd wordt geleverd.

Is er in de koopovereenkomst een vermoedelijke levertermijn opgenomen dan kunt u de dealer schriftelijk in gebreke stellen en een termijn van 4 weken geven om de caravan alsnog te leveren. Wordt de caravan binnen deze termijn niet geleverd dan heeft u het recht om de overeenkomst per brief ontbonden te verklaren.

U kunt ook, in plaats van ontbinding, genoegen nemen met het ter beschikking stellen van een aan de gekochte caravan vergelijkbare caravan door de verkoper, zonder bijkomende kosten. Dit zou wellicht een oplossing kunnen bieden voor de door u mogelijk geplande vakantie.

Eventuele schade die u lijdt als gevolg van de latere levering is als schade te verhalen op de verkoper. Dit is alleen anders als er sprake is van overmacht.

U kunt de ingebrekestelling sturen vanaf het moment dat de vermoedelijke levertijd is verstreken zonder dat er is geleverd.