Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Kind voorin auto Frankrijk

Vraag gesteld door een ANWB-lid op 24 juli 2018

Komend weekend rijden wij vanuit zuid Frankrijk terug naar Nederland. Echt heb ik deze week mijn enkel gebroken en zit in het gips. Het is heel lastig om 1000 km te moeten met een been naar beneden. Is het in dit geval toegestaan om mijn dochter van 6 voorin te laten zitten in haar autostoel , zodat ik zelf op de achterbank met mijn been omhoog kan?

Antwoord van Michiel

Antwoord van Michiel

ANWB Expert

Vanwege een enkelbreuk tijdens de vakantie in Frankrijk, vraagt u zich af of het in deze uitzonderlijke situatie geoorloofd is uw dochter van zes jaar oud voorin de auto te vervoeren.

Nee, kinderen tot 10 jaar mogen in Frankrijk niet worden vervoerd op de voorstoel. Deze regel kent wel een aantal uitzonderingen, maar niet voor een dergelijke calamiteit. U zou hiermee een verkeersboete riskeren.

Meer informatie over de regels bij het vervoeren van kinderen per land vindt u op onze website. 

Alarmcentrale
Wanneer het medisch noodzakelijk is uw enkel omhoog te houden, adviseer ik u contact op te nemen met de ANWB Alarmcentrale (+31 88 269 1414). De collega's van de Alarmcentrale kunnen voor u nagaan welke mogelijkheden er zijn om uw terugreis te organiseren.

Sterkte & beterschap!